Vad är skillnaden på en LOGGA och ett VARUMÄRKE?

En logga är bara en logga, ett varumärke är hela företagets identitet. Du vet det där som får alla stora företag att se så professionella ut alltid i reklamer, på sociala medier, i tryck, på skyltar, ja överallt…?

Det är tack vare deras varumärkesidentitet!

Branding är inte en logga

Även om en logga självklart är inkluderad i branding, så är starten av ett brand är inte detsamma som att skaffa en logga och sätta upp ett Instagramkonto.

Ditt BRAND är ansiktet utåt för din BUSINESS, varför göra det halvdant?

Branding är det mest kraftfulla du har i din business. Säg att du har en helt sjukt bra produkt, men ditt varumärke är inte ’on point’ – du har snickrat ihop en logga själv, hittat lite random färdiga mallar för sociala medier och bytte färger för tredje gången förra veckan (så att ingen känner igen ditt brand). Kommer du då sälja bara på att din produkt är bra? Nej.

Säg att du istället har en ganska medioker produkt men ett sjukt starkt varumärke med en tydlig grafisk profil och varumärkesidentitet. Kommer du sälja bra då? Ja, vi ser ju andra företag göra detta hela tiden! 

Tänk då om du istället har en bra produkt och en tydlig branding?

= Magi!

Brand identity

En brand identity höjer ditt företag till nästa nivå, hjälper till att bygga förtroende och talar till din specifika målgrupp.

En brand identity hjälper dig som vill starta ett brand med en tydlig varumärkesidentitet och grafisk profil.

För dig som vill att ditt företag ska visa en professionell enhetlig front och öka igenkänningsfaktorn. Allt du behöver.

Vi skapar er varumärkesidentitet & grafiska profil

Vi kommer strategiskt att ta fram ert unika varumärke och logga som resonerar med er målgrupp, baserat på analyser av era värderingar, konkurrenter, och viktigast av allt; ert brands personlighet. Baserat på detta skapar vi ett varumärke som inte bara är fint att titta på, utan även hjälper er att Shine online med en strävan efter att göra er business bättre.

Enkelt för er att använda

Vi förstår att alla inte är grafiska designers, och till en början kanske sköter era sociala medier, kampanjer och liknande själva. Därför skapar vi upp verktyg så att ni kan hålla samma linje för varumärket även efter att vi lämnar över det till er. 

Brand guidelines manual

Er Brand Guidelines Manual är en PDF handbok för er grafiska profil & varumärkesidentitet. Detta är en profilhandbok (brand guidelines manual) som beskriver er grafiska profil och känslan som ska förmedlas för varumärket, samt era riktmärken i detalj. Denna handbok hjälper er att presentera en enhetlig look utåt, och ger hela företaget en mer professionell känsla. Dessutom är den bra att ha för ex. nyanställda, webbdesigners eller andra som ska jobba med ert varumärke så att alla kan förhålla sig till samma riktlinjer och fortsätta presentera en professionell look.

Sociala medier

Sociala Medier är idag en av de absolut största kanalerna, inte bara för marknadsföring, utan också för att skapa och underhålla relationer med kunder. Vi skapar upp mallar för sociala medier som är speciellt anpassade för er brand voice. Dessa mallar skapar vi i Canva som är ett otroligt enkelt, gratis onlineprogram där man kan skapa grafiska designer för bland annat sociala medier. Det är bara att logga in på deras hemsida, byta ut texten och ev. bilder så har ni en ny post till era sociala medier som är ’spot on’ ert brand och ger hela flödet samma vibe som ert varumärke.

Om ni jobbar med en social media manager, så är de garanterat redan bekanta med detta programmet och kan jobba vidare med mallarna vi skapar åt er.

produktdesign

Din varumärkes framgång handlar om mer än bara en iögonfallande logotyp eller en slagkraftig slogan. Din produktdesign och presentation spelar en avgörande roll för att fånga din målgrupps uppmärksamhet och etablera en stark marknadsposition. Det är därför vi också hjälper dig med produktdesign, 3D-realistiska mockups och varumärkesanpassad etikettdesign.

Vår produktdesignprocess säkerställer att din produkts utseende stämmer överens med din varumärkesstrategi, medan våra 3D-mockups ger verklighetstrogna digitala representationer för att hjälpa dig visualisera och förbättra designen innan produktion. Dessa mockups är perfekta för marknadsföring, förpackningsdesign och onlinepresentationer.

Tryckfiler

Även om sociala medier idag är extremt stort, så får man inte glömma det fysiska. En Brand identity är en helhet, därför hjälper vi även till att skapa upp tryckfiler så som produktetiketter, design av produktförpackningar, visitkort, flyers, gatupratare, tidningar, broschyrer mm, så att ni alltid är redo, oavsett hur ni möter era kunder.

Detta är såklart inte allt, fyll i en brand enquiry med era behov så återkommer vi med ett skräddarsytt paket som passar just er.

Genom att starta chatten godkänner du vår integritetspolicy.