Allmänna villkor

Dessa allmänna villkor (”Villkoren”) gäller när du som konsument eller företag (”Köparen”) ingår i ett avtal med Annie Nilsson organisationsnummer 930514-8505 (”WebByAnnie” / ”Vi”). Utförliga kontaktuppgifter och övrig information om WebByAnnie framgår på siten webbyannie.com, under fliken Kontakt. Besöksadress: Norra Vallgatan 20, 211 25 Malmö. Postadress: Norra Vallgatan 30, 211 25 Malmö.

Betalning

Alla priser visas exkl. svensk moms (25%). Moms tillkommer i kassan för privatpersoner och företag i Sverige. Företag med en bas utanför Sverige som befinner sig utanför Sverige måste uppge ett VAT nummer eller Tax number för att inte betala Svensk moms, i dessa fall gäller omvänd skatteskyldighet där köparen revovisar momsen i sitt land. Skulle VAT nummer eller Tax number visa sig inte stämma förbehåller vi oss rätten att debitera svensk moms i efterhand. Privatpersoner utanför Sverige betalar svensk moms som tillkommer i kassan.

Betalning med Klarna.

Med Klarna betalar du enkelt och tryggt med alla Klarnas betalalternativ. När du väljer att slutföra ett köp med Klarna godkänner du Klarnas villkor som anges i kassan. Klarna får då även tillgång till dina personuppgifter som du anger, samt information om din order som behövs för att hantera betalningen.

Betalning med PayPal.

Med PayPal betalar du enkelt och tryggt med kort. När du väljer att slutföra ett köp med PayPal godkänner du PayPals villkor som anges i kassan. PayPal får då även tillgång till dina personuppgifter som du anger, samt information om din order som behövs för att hantera betalningen.

Utveckling av webbplatser, eller design av logos (”Projekt”)

Utveckling av webbplatser samt design av logos är en tjänst WebByAnnie tillhandahåller. WebByAnnie tillhandahåller även färdiggjorda digitala tjänster så som ready-made hemsidor, ikoner, templates etc.

Om du har köpt en färdigskapad produkt, ex. ready-made hemsida, ikon eller template via WebByAnnie.com gäller priset du ser på produktsidan och i kassan. Om du bokat ditt projekt separat så gäller en i köpeavtalet överenskommen summa betalas vid bokning som en bokningsavgift. Betalas inte denna avgift inom i köpeavtalet angiven tid avbokas projektet.

Ready-Made hemsidor & Utveckling av webbplatser

För färdiggjorda hemsidor (ready-made hemsida), får kunden 2 filer med hemsidan. Dessa filer måste laddas upp till ett webbhotell (eller annan server) för att hemsidan ska kunna användas. Servern på webbhotellet måste köra PHP 5.6 eller senare (gärna minst 7.0) samt att kunden har tillgång till en databashanterare via webbhotellet. Databasen måste vara MySQL. PHP limit på webbhotellet/servern bör inte vara under 128MB, utan bör helst vara minst 256MB för att siten inte ska upplevas som seg. Elementor Pro’s funktioner är inkluderade i 2 år (från dagen för leveransen) under vår Elementor Pro licens.

Om du bokat ett skräddarsytt projekt: Webbplatsen byggs på WebByAnnie’s server och när webbplatsen är klar får köparen kontrollera den. När vi kommit överens om att webbplatsen är färdig och stämmer överens med specifikationen i köpeavtalet sker resterande betalning. Först när slutbetalning skett laddas den färdiga webbplatsen upp till köparens server.

Design av logos & Grafisk design

Färdiggjorda ikoner, templates och liknande skickas i de format som anges på produktsidan.

För skräddarsydda bokningar av grafisk design / logos: Filerna skickas i det i avtalet överenskomna formatet / formaten.

Användning, äganderätt, rättigheter & licenser

Fram till dess att slutlig betalning genomförts äger WebByAnnie rättigheterna till allt material, hemsidor, ready-made hemsida, ikoner, grafiska templates etc. När slutlig betalning genomförts äger kunden rättigheterna till hemsidan eller det grafiska material som skapats, med följande undantag:

Gäller projektet en webbplats är grunden byggd med WordPress som har en öppen källkod med licensen GPLv2. De plugins och teman som används på webbplatsen har oftast samma GPL-licens som WordPress, men kan även ha andra licenser för olika delar av koden. I filkatalogen för webbplatsen kan man i respektive mapp för teman och plugins se om andra licenser gäller och vad de i berörda fall är. Om det inte specifikt kommits överens om i avtalet får kunden inte sälja vidare en kopia av hemsidan som skapats. Kunden får inte heller modifiera hemsidan för att sedan sälja det vidare. Om projektet gäller tillägg på befintlig hemsida gäller detta endast på tilläggen i koden.

För ready-made hemsidor

Kunden får endast använda så många kopior av hemsidan som de köpt (anges i kassan och i orderbekräftelse), dvs. 1 st (ett) köp av en ready-made hemsida får lov att användas på 1 st (ett) domännamn i en upplaga. Man får inte lov att duplicera ready-made hemsidan och använda den på flera domännamn. Man får inte heller lov att sälja vidare / ge bort kopior av filerna för de ready-made hemsidorna. Kunden får dock lov att sälja sin kopia / ge bort sin kopia, så länge inte fler kopior än de kund betalat för är aktiva samtidigt. Kunden får inte heller göra ändringar på hemsidan för att sen sälja vidare kopior, kunden får dock göra ändringar på hemsidan och sen sälja vidare det exemplaret (som har betalats för).

De färdiggjorda hemsidorna innehåller exempelbilder och exempeltexter. Texterna får lov att användas, men vi rekommenderar att man lägger in sina egna texter på hemsidan. Bilderna där man kan urskilja personer är hämtade från unsplash.com och får användas i enligeht med Unsplash license. En del av bilderna utan ansikten är hämtade från pexels.com och får lov att användas i enlighet med Pexels license. Licenserna är snarlika och bilderna får användas på väldikt liknande sätt, vilka av bilderna som kommer från pexels respektive unsplash visas i bildens rubrik i mediabiblioteket.

I de fall att Ready-Made hemsidan används på fler än 1 st (ett) domännamn (dvs. att kunden laddar upp fler hemsidor men endast betalat för ett Ready-Made paket) så förbehåller WebByAnnie sig rätten att debitera kunden för alla kopior som skapats upp med samma Ready-Made hemsida. En faktura skickas då ut baserat på aktuellt pris för WebByAnnie Ready-Made hemsida multiplicerat med det antal kopior man gjort. Fakturan har i detta fall 10 dagars betaltid. Efter fakturans förfallodatum debiteras ränta med gällande referensränta + 10 procentenheter.

För ready-made ikoner och templates
Kunden kan använda och ändra ikonerna och templates (mallarna) hur de vill, dessa undantag gäller: Kunden får inte sälja vidare eller ge bort kopior av mallarna eller ikonerna. Kunden får dock skapa ett obegränsat antal kopior att använda för sig själva i sina egna projekt, sina inlägg på sociala medier etc.
 
För skräddarsydda projekt med hemsidor eller grafiska design

Om bilder ingått i projektet är de endast licenserade för att använda i den färdiga produkten, dvs. de får endast användas på den hemsidan som skapats på det domännamn som anges i det signerade avtalet.

Gäller projektet grafiskt material där bilder, ikoner eller andra grafiska element har inkorporerats i den färdiga designen får de bilderna endast användas i den designen, men får givetvis massproduceras ex. tryckas upp i flera exemplar, samt användas både i tryck och på webben. Alla bilder och ikoner har i grunden antingen Envato Elements License, en Pixabay License eller en Unsplash Licens. En del grafiska element har även samma nämnda licenser som bilder och ikoner.

För skräddarsytt (inte färdiggjordt) material gäller även; Allt grafiskt material som skapas har efter slutlig betalning en royaltyfri licens med begränsningen: Om det inte specifikt kommits överens om i avtalet får kunden inte sälja vidare det grafiska material som skapats. Kunden får inte heller modifiera det grafiska materialet för att sedan sälja det vidare.

Skräddarsydd logo design

När det gäller skräddarsydd logo design har kunden efter slutlig betalning fullständiga rättigheter med en royaltyfri licens för loggan och får då använda den precis hur som helst i både tryck och digitalt. Efter slutlig betalning äger kunden fulla rättigheter till loggan på obestämd tid och har således full äganderätt till logotypen i alla former den levererats (t.ex. även favicon).

Ansvar

WebByAnnie tar inget ansvar för kundens webbplatsen efter att webbplatsen är uppladdad på till kundens server/webbhotell. När webbplatsen är uppladdad är köparen och/eller ägaren av webbplatsen 100% ansvarig för webbplatsen och innehållet på webbplatsen. Vid leverans frånsäger vi oss allt ansvar för webbplatsen och dess innehåll (ex. upphovsrättsskyddat material) eftersom webbplatsen och dess innehåll helt och hållet kan modifieras av ägaren av webbplatsen. WebByAnnie tar inte heller något ansvar för det material som skapats med färdiga templates (mallar) eller ikoner etc. köpta från WebByAnnie.

Information om ångerrätt

För företag

Gäller ingen ångerrätt. Från och med dagen då ett avtal ingåtts genom att signera köpeavtalet eller genom att genomföra ett köp direkt på webbplatsen är företaget (Köparen) skyldig att betala hela beloppet för den överenskomna tjänsten / den köpta varan. Oavsett om det är en digital produkt eller en fysisk produkt.

För privatpersoner

Privatpersoner har i enlighet med konsumentköplagen 14 dagars ångerrätt.

  • För fysiska produkter: Ångerfristen börjar löpa dagen då varan mottagits.
  • För bokade projekt: Ångerfristen börjar löpa dagen efter då avtalet (Köpeavtalet) för projektet med information om startdatum undertecknats, eller dagen då varan levererades
Följande undantag gäller

För bokade projekt: Om du samtycker till att projektet startas inom 14 dagar genom överenskommet datum i köpeavtalet förkortas ångerrätten. Ångrar du dig efter startat projekt (startad tjänst) blir du skyldig att betala för tjänsten som utförts. När projektet (Tjänsten) är fullgjord har du inte längre någon ångerrätt även om detta skulle vara inom 14 dagar, eftersom du då har godkänt att tjänsten startar inom ångerfristen. Bokningsavgiften som betalas vid bokning återbetalas inte vid utnyttjande av ångerrätt.

Digitalt material / Digitala tjänster – Ingen ångerrätt

Vid köp av digitalt material som levereras på annat sätt än på ett fysiskt medium, ex. färdiga webbsidor, färdiga hemsidor, ready-made website, ready-made hemsida, färdiggjorda designer, ikoner, PDFer eller liknande gäller ingen ångerrätt. Detta samtycker du till när du genomför ett köp av digitalt material.

Fysiska varor

I förekommande fall står det i produktbeskrivningen att det är en fysisk vara. Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.

Så ångrar du dig

För att ångra köpet inom tiden för ångerrätten ska du meddela WebByAnnie detta via mail till hello@webbyannie.com.

Du kan också använda konsumentverkets blankett som du kan ladda ner genom att klicka här.

För att du ska hinna utöva din ångerrätt i tid räcker det med att du sänder in ditt meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen gått ut.

Integritetspolicy

När du genomför ett köp så godkänner du att dina personuppgifter hanteras i enlighet med vår integritetspolicy.

Svensk Lag

Dessa villkor gäller i enlighet med svensk lagstiftning.

Genom att starta chatten godkänner du vår integritetspolicy.

Denna webbplats använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Genom att surfa vidare godkänner du användandet av cookies. Vad är cookies?